5 de juny del 2018

COM VA APRENDRE A ESCRIURE LA MEUA ÀVIA?

En aquest treball he tingut que parlar amb una persona major per a que hem contara com va aprendre a escriure. Jo he parlat amb la meu àvia Josefa, que va naixer açí a Alcoi l'any 1942.
La meua àvia hem conta que quan tenia cinc anys la seua mare la va inscriure en un col.legi de monjes que hi havia prp del riu.Allí la van ensenyar a escriure i a llegir coses religioses. El seu material per anar a escola era un llibre, un llàpis, aquell que en tenia, i a  vegades es feien portar una biblia, sobre tot en semana santa o en dates marcades. Però quan va cumplir dotze anys, va haver de deixar l'escola peruquè el seu pare va morir després d'un incendi que va sofrir la fàbrica on treballava i es va tindre que fer càrec de la seua germana que tenia quatre anys, ja que la seua mare va tindre que posa-se a treballar amb el tèxtil per a poder traure-les endavant. Quan la seua germana va cumplir els deu anys, la meua àvia es va posar a treballa amb la seua mare en el tèxtil, on treballava de set del matí a huit de la nit. Quan aplegava a casa, la seua germana li ensenyava el que havien aprés eixe dia a classe i axí va ser com la meua àvia va poder aprendre un poc més.
Ella sempre diu que li estarà agraida de per vida a la seua germana per haver-li ensenyat aquelles coses que ella en el seu temps no va poder aprendre.
Li vaig demanar que m'escriguera el seu nom aquest és el resultat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada